GeWOON Groen

Wij zijn GeWOON Groen

Vijf woningcorporaties Acantus, Wierden en Borgen, Groninger Huis, Lefier en Wold & Waard die samenwerken om meer impact te maken voor onze huurders. Samen verhuren wij ruim 60.000 sociale huurwoningen in de provincies Groningen en Drenthe. We zijn sterk geworteld in onze werkgebieden met eigen kenmerken en cultuur. Tegelijkertijd worden we in onze verduurzamingsopgave voor grote uitdagingen gesteld en vissen we qua markt en techniek in dezelfde vijver. Door onze kennis en krachten te bundelen, maken we het mogelijk om op te schalen en onze sociale huurwoningen sneller te verduurzamen.

In onze mooie regio ondervinden bewoners nog altijd de gevolgen van aardbevingen. In onze samenwerking staat buiten kijf dat wonen goed en betaalbaar moet blijven. Naast het verbeteren van hun woning helpen we bewoners om op een slimme manier op hun energierekening te besparen.

We nodigen binnen GeWOON Groen de professionals van onze organisaties uit om - waar dat kan - naar gemeenschappelijke oplossingen te zoeken. Zo vergroten we onze kennis en kunnen we bovenal sneller meters maken. Op deze manier helpt GeWOON Groen als een soort ‘buitenboordmotor’ bij de uitvoering van onze bestaande duurzaamheidsprogramma’s.

... en hier staan we voor

We hebben een grote ambitie, want in 2050 willen we CO₂-neutraal en aardgasloos zijn. Daarom willen we nu stappen maken en versnellen in het reduceren van onze CO₂-uitstoot. Dat is beter voor het milieu, toekomstige generaties, maar ook zeker om wonen betaalbaar te houden voor onze huurders.

Benieuwd hoe we dat doen? Bezoek dan onze website www.gewoongroen.nl