Zes Tiny Houses in Hoogezand feestelijk geopend

Opening Tiny Houses HoogezandDe zes Tiny Houses van Groninger Huis aan de Nicolaas Maeshof in Hoogezand zijn vandaag feestelijk geopend met bewoners, omwonenden en andere betrokkenen. De bewoners wonen er al een paar weken met veel plezier. En vandaag kregen ze van Groninger Huis ook nog twee picknicktafels voor op het terrein.

Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder van Groninger Huis, en José van Schie, wethouder van gemeente Midden-Groningen, openden het terrein. De genodigden konden onder het genot van een hapje en drankje de Tiny Houses en het terrein bekijken.

Mensen willen anders wonen

Groninger Huis ziet dat mensen anders willen wonen. Ook het aantal kleine huishoudens
neemt landelijk toe. Laura Broekhuizen: “Wij vinden het belangrijk om mensen in onze regio te houden. Daarom willen wij als woningcorporatie mensen passende woonruimte blijven bieden. Wij zijn de eerste woningcorporatie in het Noorden die Tiny Houses ging verhuren. We hebben nu dertig Tiny Houses in bezit, in Hoogezand, Wagenborgen,

Midwolda en Appingedam. Ook vanwege de grote belangstelling ervoor zien wij Tiny Houses als een heel interessante ontwikkeling.” Wethouder José van Schie: “Deze nieuwe woonvorm is een mooie toevoeging aan het woningbestand van Midden-Groningen. Helemaal in deze tijd met woningtekorten biedt dit ook nieuwe kansen voor jongeren en mensen die de keuze maken om met minder spullen te willen wonen”.