Tijdelijk Noodfonds Energie is open voor aanvragen

Vanaf 22 januari 2024 kunt u steun aanvragen om uw energierekening te betalen. Deze aanvraag doet u via de website van Noodfonds Energie. Of u steun krijgt, hangt af van uw bruto-inkomen en de hoogte van uw energierekening. Uw energieleverancier verlaagt met deze steun uw energierekening. Let op: deze regeling is niet voor bewoners met blokverwarming.

Voorwaarden Tijdelijk Noodfonds Energie

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt om energieschulden te voorkomen.

U krijgt steun als u:

  • een contract heeft voor gas, stroom of stadswarmte.
  • een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum heeft. Dat is een bruto-inkomen per maand van maximaal € 3.200 (alleenstaand) of € 4.480 (samenwonend). In dit bedrag zit ook 8% vakantiegeld. Andere toeslagen worden niet meegerekend.
  • een rekening van de energieleverancier krijgt die hoger is dan 8 tot 10% van het bruto-inkomen.

Hoe krijg ik geld terug van mijn energierekening uit het Tijdelijk Noodfonds Energie?

U kunt steun aanvragen op de website van het Noodfonds Energie. Op deze website leest u hoe u de aanvraag indient. U kunt van 22 januari 2024 tot en met 31 maart 2024 steun aanvragen.

Noodfonds betaalt een deel van de energierekening

Het Noodfonds Energie kijkt hoe hoog de energierekening is in vergelijking met het inkomen van alle volwassen mensen in een huishouden. Als de energierekening te zwaar drukt op het inkomen van uw huishouden, betaalt het Noodfonds een deel van de energierekening. Deze steun krijgt u 6 maanden lang vanaf het moment dat u het aanvraagt.

Welk deel het Noodfonds betaalt hangt af van:

  • uw energierekening
  • uw inkomen per maand
  • uw woonsituatie (alleenwonend of samenwonend)

Start met de situatiecheck