Start bouw appartementen Harkenrothstraat Appingedam

Start bouw Harkenrothstraat AppingedamOp dinsdag 2 november is de bouw van dertig appartementen aan de Harkenrothstraat in Appingedam gestart. De oude woningen waren niet aardbevingsbestendig en worden vervangen door nieuwbouw. De Harkenrothstraat is het eerste project in Opwierde-I dat uitgevoerd wordt.

Met het plaatsen van de eerste paal hebben Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder van Groninger Huis en Annalies Usmany-Dallinga, wethouder van de gemeente Eemsdelta, vandaag het startteken gegeven voor de nieuwbouw van dertig appartementen aan de Harkenrothstraat in Appingedam. De oude woningen waren niet aardbevingsbestendig en worden daarom vervangen door nieuwbouw. De planning is dat het gebouw in december 2022 klaar is.

Samen met de huurders van de al gesloopte appartementen heeft Groninger Huis gekozen voor het ontwerp van Adema Architecten uit Groningen. Het complex wordt gebouwd door Paas B.V. uit Nieuw-Buinen.

Kwaliteitsverbetering voor Opwierde

In de wijk Opwierde in Appingedam worden ruim 1500 woningen vervangen door aardbevingsbestendige nieuwbouw. Begin 2020 begon het slopen en bouwen van woningen in Opwierde-Zuid. Het project aan de Harkenrothstraat is het eerste project in Opwierde-I dat in uitvoering is gegaan. Opwierde-I is het noordelijke deel van de wijk. Hier worden ruim 800 woningen vervangen door aardbevingsbestendige, aardgasvrije nieuwbouwwoningen. De omgeving wordt ook opnieuw ingericht. De parkachtige omgeving rond de Molukse kerk loopt straks verder door tot aan de nieuwbouw.

Volg de bouw

Leuk om de bouw te volgen? Op onze projectpagina van de Harkenrothstraat op onze website plaatsen wij regelmatig een update over de bouw.