Harkenrothstraat, Appingedam

Aan de Harkenrothstraat in Appingedam maken de in april 2021 gesloopte appartementen plaats voor dertig toekomstbestendige appartementen. Samen met de huurders is gekozen voor het ontwerp van Adema Architecten uit Groningen. 

Aardbevingsbestendig en duurzaam

In Appingedam wordt de komende jaren op grote schaal gewerkt aan het aardbevingsbestendig en toekomstbestendig maken van woningen. Zo ook aan de Harkenrothstraat. In oktober 2021 start aannemer Paas B.V. met de bouw van dertig appartementen. De woningen zijn verdeeld over drie bouwlagen en geschikt voor zowel een- als tweepersoonshuishoudens als gezinnen. Elk appartement is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Ik wil graag in een nieuwbouwwoning van jullie wonen. Hoe geef ik dit door?

Algemeen

U moet bij ons ingeschreven staan als woningzoekende. Als nieuwbouwwoningen in de verhuur komen kunt u op het woningaanbod reageren via onze website ikzoekeengroningerhuis. Degene die het langst staat ingeschreven komt als eerste in aanmerking voor de woning.

Waar bouwen jullie nieuwe woningen?

Algemeen

Meer informatie over onze projecten en waar wij nieuwe woningen bouwen, kunt u vinden op de projectenpagina van onze website.

Ik ga een nieuwbouwwoning huren en ik wil graag zelf een nieuwe keuken plaatsen. Mag dat?

Algemeen

We leveren onze nieuwbouwwoningen altijd op met een standaardkeuken. Wilt u een andere keuken plaatsen? Dan heeft u toestemming van ons nodig. Gebruik het formulier woningverandering om een aanvraag te doen. U kunt hiervoor ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

Kan ik bezwaar indienen tegen nieuwbouwplannen?

Algemeen

U kunt uw bezwaar tegen nieuwbouwplannen indienen bij de gemeente. Als er een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwplan is verleend, heeft u 6 weken de tijd om een bezwaar in te dienen.