Sloop en nieuwbouw mogelijk voor bewoners Derk Boeremastraat

Op maandag 20 februari hebben de bewoners van het project Derk Boeremastraat het nieuws gekregen dat sloop en nieuwbouw voor hun woning mogelijk is, zonder een eigen financiële bijdrage. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga vertelde dit in een bijeenkomst voor de bewoners in Appingedam. Staatssecretaris Hans Vijlbrief was hier ook bij aanwezig.

De mogelijkheid voor een nieuwbouw woning wordt mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van Nationaal Coördinator Groningen, gemeente Eemsdelta en Woonstichting Groninger Huis, die 18 huurwoningen in het gebied heeft.

Onuitlegbaar verschil

Annalies Usmany-Dallinga: "In dit project is sprake van veel onuitlegbare verschillen voor de bewoners. Sloop en nieuwbouw was in dit project altijd mogelijk geweest, maar dan met een eigen financiële bijdrage. Door een besluit in het verleden waar de bewoners totaal geen invloed op hebben gehad, bleek deze eigen bijdrage per woning heel erg van elkaar te verschillen. Samen met staatssecretaris Hans Vijlbrief, Woonstichting Groninger Huis en Nationaal Coördinator Groningen zijn we daarom tot deze oplossing gekomen."