Eerste huurders ‘De Tip’ zijn verhuisd

Nog voor de feestdagen zijn de eerste 24 bewoners naar hun generatiebestendige huurwoning op bouwlocatie ‘De Tip’ in Appingedam verhuisd.

Flashback naar vroeger

In totaal realiseerde Woonstichting Groninger Huis dertig sociale huurwoningen op De Tip, 'het schiereiland' aan de westkant van het stadscentrum en op loopafstand van de binnenstad van Appingedam en 'Winkelhart Overdiep'. Het is omsloten door het Damsterdiep, het Nieuwe Diep en de Bouwmeestersstraat. De kenmerkende rood/bruine bakstenen en ontwerp van de woningen herinneren aan de aardgasfabriek die hier vroeger stond. De woningen zijn als hofjes bij elkaar geplaatst.

Duurzaam en voor iedereen

Alle woningen zijn aardbevingsbestendig gebouwd en duurzaam, doordat ze allen voorzien zijn van zestien zonnepanelen en een warmtepomp. Directeur-bestuurder Woonstichting Groninger Huis Laura Broekhuizen: “De woningen zijn bovendien gelijkvloers en het centrum is op loopafstand. Daardoor zijn de huizen geschikt voor al onze huurders; ouderen, starters en gezinnen. Maar met voorzieningen is langer thuis blijven wonen ook mogelijk. De belangstelling was dan ook zeer groot.”

De komende maanden wordt het terrein verder ingericht met groen in de plantenbakken. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Eemsdelta spreekt van een bijzonder moment: "Woningbouw op De Tip kende een lange aanloop. Ik ben dan ook erg trots op het resultaat; een aantrekkelijke kwalitatieve woonlocatie aan het water, vlakbij het historisch centrum en voorzieningen voor meerdere doelgroepen. Door de onderscheidende architectuur doen wij eveneens recht aan het verleden van dit gebied. Een aanwinst voor Appingedam!”

Nog vier woningen beschikbaar

Vier woningen gaan nog eind deze maand in de verhuur op www.ikzoekeengroningerhuis.nl. De helft van de woningen wordt ingezet als tijdelijke woonruimte voor huurders die vanwege de sloop van hun eigen huis tijdelijk ergens anders moeten wonen.

Uitgestelde housewarming

Met alle aangescherpte coronamaatregelen zat een ‘echte’ housewarming er voor de bewoners momenteel niet in. Zodra het weer het toelaat en bewoners allemaal gesetteld zijn, regelt de woningcorporatie nog een welkomstbarbecue voor de bewoners.

Fotobijschrift: wethouder Annalies Usmany-Dallinga van gemeente Eemsdelta en directeur-bestuurder Laura Broekhuizen heten bewoners welkom in hun nieuwe huis met een klein cadeautje.