500 huishoudens verlagen energiekosten door waterzijdig inregelen van cv

Woningstichting Groninger Huis en de gemeente Midden-Groningen helpen 500 huishoudens in de gemeente om hun energiekosten te verlagen. Dat doen ze door de cv-ketels van huurders waterzijdig in te regelen. Dit staat in de samenwerkingsovereenkomst die Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder van Groninger Huis en wethouder Erik Drenth van de gemeente Midden-Groningen vanochtend hebben getekend.

Wethouder Erik Drenth: “De gemeente Midden-Groningen wil inwoners helpen om hun gestegen energiekosten te verlagen. We vinden het belangrijk dat iedereen zo energiezuinig mogelijk kan leven. Daar zetten we een scala aan middelen voor in, zoals de klusbus, de bespaarcoach en binnenkort de cv-dokter. Ik ben blij dat we daar nu ook het waterzijdig inregelen van de cv door Groninger Huis aan kunnen toevoegen.”


Laura Broekhuizen, directeur-bestuurder Groninger Huis: “De afgelopen maanden hebben we allemaal de prijzen van energie en andere basisbehoeften zien stijgen. Ik ben trots dat we onze huurders iets kunnen aanbieden waarmee ze echt een verschil gaan merken op hun energierekening, zonder in te leveren op wooncomfort.”

Wat is waterzijdig inregelen?

Met waterzijdig inregelen van de cv-ketel wordt het water gelijkmatig over de radiotoren verdeeld. De cv-ketel wordt daardoor zuiniger in gebruik en dat is gunstig voor de energierekening. Een huishouden kan zo tot 10% gemiddeld besparen.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

Huurders van Groninger Huis die een woning hebben met een laag energielabel, die een laag inkomen hebben en/of hoge energiekosten hebben (gerelateerd aan hun inkomen) komen in aanmerking voor het waterzijdig inregelen. Deze bewoners krijgen hierover bericht van Groninger Huis.

Planning

Voor 31 december 2024 worden de cv-ketels waterzijdig ingeregeld.