Groninger Huis behoudt 'de Rotonde' in Zuidbroek

Vandaag heeft Woonstichting Groninger Huis het pand ‘de Rotonde’ aan de Europaweg 2 in Zuidbroek verkocht aan haar huurders. Christiaan Spijker, Stella Torn Broers en Michiel Brand (huisartsenpraktijk Noordbroek) en Egbert Greving (apotheek Veendam) die al jaren in het pand gevestigd zijn, kregen de kans om het gebouw te kopen.

De huidige woningmarkt vraagt van woningcorporaties om de primaire focus op sociale huurwoningen te leggen. Daarom lag verkoop van het gezondheidscentrum HOED (Huisartsen Onder Eén Dak) voor de hand. Laura Broekhuizen (directeur-bestuurder Groninger Huis): “En net zoals bij de verkoop van een huurwoning streven we naar de grootst mogelijke maatschappelijke meerwaarde en daarmee niet naar de hoogste opbrengst. Met de verkoop aan de huidige gebruikers borgen we gezondheidszorg in deze regio.”

Huisarts Christiaan Spijker: “Groninger Huis liet twaalf jaar geleden al zien dat het wel goed zit met hun sociale hart. Ze bouwden toen dit prachtige gezondheidscentrum om de eerstelijns gezondheidszorg in de regio te behouden. En dat bevestigen ze nu nog een keer door het pand nu rechtstreeks aan ons te verkopen en te laten beheren.”