Gezamenlijke energiebespaarcampagne van provincie, gemeenten en woningcorporaties van start

Iedereen kan energie besparen, dat is ‘zo simpel als wat’

Met de campagne ‘Zo simpel als wat’ gaan de provincie, gemeenten en woningcorporaties in Groningen inwoners informeren hoe eenvoudig ze energie en daarmee geld kunnen besparen. Iedereen kan van enkele tientjes tot 300 euro per jaar besparen. Op Zosimpelalswat.nl zien inwoners hoe ze dat kunnen doen.

Besparen is makkelijk

Laura Broekhuizen (directeur-bestuurder Groninger Huis): “Wij zijn op verschillende plekken druk bezig met het vernieuwen en verduurzamen van onze woningen. Maar u kunt als bewoner ook zelf veel doen. De zosimpelalswat-tips zijn eenvoudig, kosten vaak niets of weinig. Het is vooral een kwestie van doen. En het levert veel op: geld én wooncomfort.”

Doe eens romantisch, doe de gordijnen dicht!

Last van winderigheid? Plaats tochtstrips! En: Hou je klep dicht? Plaats een brievenbusborstel! zijn enkele van de campagne-uitingen die Groningers moeten verleiden om direct actie te ondernemen of naar de website Zosimpelalswat.nl te gaan. Een website vol bespaartips en hulp om dit ook daadwerkelijk te realiseren. Ook kunt u de boodschap op Radio Noord horen, op posters tegenkomen en online, via Facebook.

Veel tips kosten niks of heel weinig én gratis advies aan huis

Heel veel tips kosten niks, het zit vooral in ‘doen’. De deuren in het huis overal dicht doen, geen bank voor de verwarming en korter douchen bijvoorbeeld. Voor andere tips kost het je eenmalig een kleine investering. Een tochtstrip, led-lamp of kit bijvoorbeeld. Op de site zijn video’s verzameld die stap voor stap uitleggen hoe alles precies kan. Daarnaast doen we vanuit Groninger Huis de komende jaren steeds meer huurders een ‘warm en zonnig’ aanbod. Als uw woning hiervoor in aanmerking komt plaatsen we tegen een kleine huurverhoging zonnepanelen en isoleren we uw huis.