Tiny Houses

Tiny Houses

We hebben ons woningaanbod in de afgelopen jaren uitgebreid met dertig Tiny Houses. Dit deden we om starters meer ruimte te geven op de woningmarkt en vanwege de krimp. Een Tiny House is een klein maar volwaardig huis om permanent in te wonen. Gebouwd om eenvoudig te leven met minder spullen om je heen. De meeste Tiny Houses maken slim gebruik van de beperkt beschikbare woonruimte.

Bewust wonen

Wonen in een Tiny House is een bewuste keuze. Het is een ‘lifestyle’ die dicht bij (het behoud van) de natuur staat. Als je in een Tiny House woont, ben je vaker buiten. Bijvoorbeeld op je vlonderterras of in je eigen of jullie gezamenlijke moestuin.

Onze huisjes

We hebben drie verschillende modellen; Easy Home (21,5 m²), Wikkelhouse (40 m²) en Woody Popp (28 m²). Van het model Woody Popp hebben we verreweg de meeste geplaatst. Dit type is uitgevoerd in twee verschillende modellen, met en zonder slaapvide. Ieder Tiny House heeft een eigen vlonderterras en een losstaande schuur voor bijvoorbeeld het stallen van fietsen of het opbergen van tuinmeubelen.

Wonen in een Tiny House iets voor u?

Charlotte laat een Tiny House in Wagenborgen zien.

Samen verantwoordelijk

Rondom onze Tiny Houses bevindt zich een gezamenlijke buitenruimte. Als bewoner ben je samen verantwoordelijk voor het schoon- en netjes houden van deze ruimte. Wij verwachten dat bewoners hier onderling zelf afspraken over maken. Uiteraard kunnen we hier ook in meedenken en/of ondersteunen als bewoners dat prettig vinden. Neem dan even contact met ons op. 

Hieronder staan de veelgestelde vragen over Tiny Houses. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Tiny House

Ik heb interesse in een Tiny House. Zijn er nog Tiny Houses beschikbaar?

Algemeen

Op dit moment zijn al onze Tiny Houses verhuurd. Om in aanmerking te komen, moet je ingeschreven staan als woningzoekende op ikzoekeengroningerhuis. Zodra een Tiny House vrij komt publiceren we de woning op deze website. Daarnaast vragen we geïnteresseerden om op de woning te reageren met een motivatie. Uit de aanmeldingen selecteren we een aantal potentiële huurders. In een persoonlijk kennismakingsgesprek mogen zij hun motivatie verder toelichten. Op basis van de motivatie, inschrijfduur en aangeleverde documenten wordt de Tiny House toegewezen aan een nieuwe huurder.

Moet ik een bepaalde leeftijd hebben om in aanmerking te komen voor een Tiny House?

Algemeen

Nee. We stellen geen eisen aan de leeftijd van de bewoners van de Tiny Houses. Ook jongeren onder de 23 jaar kunnen dus reageren. 

Waarom moet ik voor een Tiny House een motivatie aanleveren?

Algemeen

Jouw motivatie om in een Tiny House te wonen vinden wij belangrijk. In een Tiny House woon je op een duurzame manier. Om de beperkte ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, hoort daar ook ontspullen bij. Deze manier van wonen is daardoor niet voor iedereen even geschikt.

Wat is de huurprijs van een Tiny House?

Algemeen

De huurprijzen lopen uiteen van € 390,- tot € 495,- (prijspeil december 2021).

Zijn huisdieren ook toegestaan in een Tiny House?

Algemeen

In de Tiny Houses zijn huisdieren niet toegestaan. Vindt u dat uw goudvis (of ander klein dier) wel moet kunnen? Overleg dit dan even met ons via het contactformulier.

Mag ik iets aan mijn Tiny House veranderen?

Algemeen

De regels voor het aanbrengen van veranderingen in een Tiny House zijn anders dan die van een reguliere huurwoning. Zo mag je niet zonder toestemming muren verven of gaten boren. Ook mag je aan de  buitenzijde geen schuttingen, afrasteringen, schuurtjes of andere bouwsels plaatsen zonder onze toestemming. Twijfel je of iets mag? Neem dan gerust contact met ons op. 

Hoe lang kan ik in een Tiny House wonen?

Algemeen

Tiny Houses zijn ook voor Groninger Huis een vrij nieuw begrip. We weten nog niet hoe lang de levensduur van een Tiny House is. Daarom kunnen we nog niet exact aangeven hoe lang je in een Tiny House kan wonen. Wat wel vaststaat is dat we voor alle locaties van de desbetreffende gemeenten een vergunning hebben gekregen voor de duur van 10 jaar. Dit is dan ook de periode waarvoor we in eerste instantie de Tiny Houses verhuren.

Mag ik in een Tiny House samenwonen met een vriend(in)?

Algemeen

Ja dat mag. De Tiny Houses zijn geschikt voor maximaal 2 personen. Je mag samenwonen met een partner, vriend(in) of kind(eren). Kinderen tellen als 1 persoon.