Aanpassen huurcontract

Hieronder staan de veelgestelde vragen over het aanpassen van uw huurcontract. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Aanpassen huurcontract

Ik wil de naam op mijn huurcontract aanpassen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

U kunt dit aanvragen via het formulier huurcontract wijzigen. U kunt inloggen met postcode en huisnummer of met uw gebruikersnaam en wachtwoord. De stappen die u moet nemen wijzen zich vanzelf. U kunt dit ook melden via het contactformulier. Denkt u er dan aan om de bewijsstukken mee te sturen? De bewijsstukken kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • scheidingsconvenant;
  • uittreksel basisregistratie personen;
  • bewijs trouwen/geregistreerd partnerschap;
  • overlijdensakte.

Ik ga samenwonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

U mag dit aan ons doorgeven, maar het hoeft niet.

Kan mijn kind medehuurder worden?

Algemeen

Kinderen die bij hun ouders inwonen, kunnen volgens het huurrecht in principe geen medehuurder worden. Omdat kinderen op een bepaald moment uit huis gaan is de gezinssituatie niet duurzaam. Er is 1 uitzondering waarbij een kind het huurcontract kan voortzetten na overlijden (of verhuizing naar een verzorgingshuis) van de ouder: Het kind is 35 jaar of ouder en woont onafgebroken bij zijn/haar ouders in en wil hier ook blijven wonen. Dit kunt u aantonen met een historisch uittreksel van de gemeentelijke basisadministratie. Geldt deze uitzondering voor u? Dan kunt u een aanvraag voor het voortzetten van de huurovereenkomst bij ons indienen via het formulier huurcontract wijzigen.

Eén van mijn ouders is overleden. Kan ik als kind het huurcontract overnemen?

Algemeen

Allereerst gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. Een kind kan het huurcontract van ouders niet overnemen. Om een huurcontract over te kunnen nemen moet er de afgelopen 2 jaar aantoonbaar een 'duurzame gezamenlijke huishouding' gevoerd zijn. De gemeenschappelijke huishouding tussen ouders en (oudere) kinderen is niet duurzaam. Dit is normaal gesproken een aflopende samenlevingssituatie, omdat kinderen op een gegeven moment de deur uit gaan.

Mijn partner is overleden. Kan ik het huurcontract overnemen?

Algemeen

In de eerste plaats gecondoleerd met het overlijden van uw partner. Als u getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had bent u automatisch huurder. Denkt u dat uw partner de enige huurder op het huurcontract was? Of is uw situatie anders? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We beoordelen iedere vraag persoonlijk.