Sleutels en sloten

Hieronder staan de veelgestelde vragen over sleutels en sloten. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Sleutels en sloten

Ik wil graag extra sleutels van mijn woning. Hoe regel ik dat?

Algemeen

U kunt zelf sleutels bij laten maken bij een sleutelmaker. Soms is dit niet mogelijk omdat u een sleutel met een certificaat hebt. De sleutelmaker kan de sleutel dan niet bijmaken. U kunt dan extra sleutels bij Groninger Huis aanvragen. Dit kunt u doen via uw Mijn Groninger Huis account. De kosten van de sleutels betaalt u zelf.

Mijn afstandsbediening/druppel/tag van het toegangshek van mijn woongebouw werkt niet meer. Hoe kan ik een nieuwe aanvragen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82. Een nieuwe tag kost € 25,-.

Ik ben een sleutel kwijtgeraakt. Wat moet ik doen?

Algemeen

Als u nog reservesleutels hebt kunt u zelf een sleutel laten bijmaken.

Als u geen sleutels meer heeft, kunt u ons vragen om het slot te vervangen. De kosten daarvan moet u zelf betalen. Het vervangen van een cilinder is afhankelijk van het type slot. 

Ik wil mijn sloten laten veranderen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

U kunt ons vragen om uw sloten te vervangen. De kosten hiervoor betaalt u zelf. Het vervangen van een slot is afhankelijk van welk type cilinder u heeft. U kunt dit aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Mijn slot werkt niet meer goed. Waar meld ik dit?

Algemeen

U kunt zelf een reparatieverzoek indienen via uw Mijn Groninger Huis account.

Hoeveel sleutels ontvang ik wanneer ik een woning van jullie huur?

Algemeen

Dat verschilt per woning. Voor een appartement ontvangt u meer sleutels dan voor een eengezinswoning. De algemene richtlijn is:

  • 3 voordeursleutels
  • 3 achterdeursleutels (kunnen gelijk zijn aan de voordeursleutel)
  • 3 bergingsleutels
  • 2 brievenbussleutels
  • 3 tags (als u in een appartementecomplex woont)

Als u de huurovereenkomst tekent noteren wij hoeveel sleutels wij aan u geven. Dan weet u, als u zelf gaat verhuizen, hoeveel sleutels u in moet leveren.

Ik heb mezelf buitengesloten. Wat moet ik doen?

Algemeen

Bel ons via (0598) 45 14 82 keuze 1. Er wordt zo snel mogelijk een timmerman gestuurd om de deur voor u open te maken. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen. Dat hoeft niet direct. U krijgt een rekening van Groninger Huis.

Ik heb mezelf buitengesloten. Welke kosten brengen jullie in rekening voor het openen van mijn deur?

Algemeen

Het openen van de deur kost € 90,-. Hoeveel het vervangen van het slot is hangt af van welk type slot in uw deur zit. Voor een buitensluiting in het weekend zijn de kosten hoger. 

Mijn sleutel is afgebroken in mijn slot. Wat moet ik doen?

Algemeen

U kunt ons het beste bellen via (0598) 45 14 82 keuze 1 zodat wij snel een timmerman kunnen sturen om u weer toegang tot de woning te geven. Mogelijk zijn hieraan kosten verbonden.

Er is een storing aan de elektrische toegangsdeur van mijn woongebouw. Waar meld ik dit?

Algemeen

Hiervoor logt u in op uw Mijn Groninger Huis account of u belt met onze afdeling Reparatieverzoeken via (0598) 45 14 82, keuze 1.