Planmatig onderhoud

In 2023 voeren we bij een aantal woningen planmatig onderhoud uit. Benieuwd of uw woning ook op de planning staat? Bekijk dan het overzicht.

Hoe verduurzamen corporaties hun woningen?

In Nederland willen we CO2-neutraal wonen. Met 2,3 miljoen woningen leveren woningcorporaties een groot aandeel in de verduurzaming van wonen. Woningen worden geïsoleerd, krijgen dubbel glas en zonnepanelen. In deze video laten we zien hoe woningcorporaties dat doen en met wie zij samenwerken.

Hieronder staan de veelgestelde vragen over planmatig onderhoud. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Planmatig onderhoud

Wanneer voeren jullie planmatig onderhoud uit?

Algemeen

Dat verschilt per complex en wat er uitgevoerd moet worden. Groninger Huis maakt hiervoor een meerjaren onderhouds begroting. Op onze website maken we elk jaar bekend in welk complex planmatig onderhoud uitgevoerd gaat worden. U kunt dan zien of voor uw woning groot onderhoud gepland is. 

Wat houdt planmatig onderhoud in?

Algemeen

Bij planmatig onderhoud wordt aan meerdere woningen hetzelfde onderhoud uitgevoerd. Bijvoorbeeld het isoleren van woningen en vervangen van keukens.  

Hoe word ik geïnformeerd over planmatig onderhoud aan mijn woning?

Algemeen

U kunt deze informatie vinden op onze website onder het kopje

Planmatig onderhoud

. Voordat het onderhoud start ontvangt u van ons schriftelijk bericht over de datum en wat het verder voor u betekent.

Moet ik betalen voor planmatig onderhoud?

Algemeen

Meestal zijn de kosten voor planmatig onderhoud voor onze rekening. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het plaatsen van een verwarmingsketel of zonnepanelen, staat hier een maandelijkse huurverhoging tegenover. Dit vertellen we u altijd vooraf zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Tegenover deze extra kosten staat bijna altijd een besparing op de energiekosten. Laat u tijdens het planmatig onderhoud extra werkzaamheden uitvoeren door de aannemer? Dan zijn deze kosten altijd voor u zelf.

Ik ben niet tevreden over de kwaliteit van het planmatig onderhoud. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

U kunt dat melden bij de opzichter. U bereikt onze opzichter via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82. De opzichter neemt uw klacht in behandeling en zoekt samen met u een oplossing. 

Ik ben niet aanwezig als er planmatig onderhoud aan mijn woning wordt uitgevoerd. Kan dit op een ander moment plaatsvinden?

Algemeen

U hoeft niet altijd thuis te zijn om het onderhoud te kunnen uitvoeren. Als u wel thuis moet zijn dan staat dat in uw brief. Als u niet thuis kunt zijn vragen wij u om ervoor te zorgen dat er iemand anders in plaats van u thuis is. Is dat ook niet mogelijk, neem dan contact op met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82. De opzichter overlegt met u over de mogelijkheden.

Regelen jullie vervangende woonruimte wanneer er planmatig onderhoud aan mijn woning wordt uitgevoerd?

Algemeen

Kunt u door het planmatig onderhoud niet in uw woning blijven? Dan is Groninger Huis verplicht om te zorgen voor vervangende woonruimte. Wij maken dan ruim van te voren een afspraak met u om dit te bespreken.

Ik wil niet dat er planmatig onderhoud aan mijn woning wordt uitgevoerd. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Via uw Mijn Groninger Huis account kunt u dit doorgeven. Onze opzichter maakt daarna een afspraak met u. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82. om direct een afspraak met de opzichter te maken.