Aardbevingsschade

Aardbevingsschade

Denkt u dat uw huis aardbevingsschade heeft? Meld het altijd bij ons! Ook als u niet zeker weet of de scheuren door een aardbeving komen. 

Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk werk en overlast hebt van het melden en herstellen. Wij regelen de melding. IMG inspecteert de schade en maakt een rapport. De aannemer ­herstelt de aardbevingsschade en laat alles ook weer netjes achter. Alleen als het aardbevingsschade blijkt te zijn, krijgt u een overlast­vergoeding van €685,-.

Stappenplan aardbevingsschade melden

Stap 1: Meld de schade

Meld de schade bij Groninger Huis via onderstaande knop:

Aardbevingsschade melden

Stap 2: Schaderapport

Wij zetten uw melding door naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Een medewerker van IMG maakt een afspraak met u om de schade te bekijken. Tijdens dit bezoek maakt de medewerker foto’s en daarna een schaderapport. Het kan een paar maanden tot een half jaar duren voordat IMG langskomt.

Stap 3: Beoordeling schade

Op basis van het schaderapport bekijkt IMG of de schade door een aardbeving komt of dat er een andere oorzaak is. Deze conclusie en het schaderapport stuurt IMG naar Groninger Huis.

Stap 4: Groninger Huis informeert u over het schaderapport

Geeft IMG aan dat het geen aardbevingsschade is? Dan bespreken wij met u wat we aan de schade kunnen doen. U heeft dan geen recht op de overlastvergoeding van IMG.
Is er wel sprake van aardbevingsschade? Dan volgt stap 5.

Stap 5: Schadeherstel aardbevingsschade

De aannemer neemt telefonisch contact op om de aardbevingsschade te herstellen. Aan de hand van het rapport (dat bij stap 2 is gemaakt) herstelt de aannemer de schade.

Stap 6: Vergoeding kosten

Groninger Huis keert de overlastvergoeding aan u uit nadat de schade is hersteld. Hebt u nog meer kosten gemaakt, bijvoorbeeld inkomstenderving? Dan kunt u hiervoor een vergoeding aanvragen bij IMG via www.schadedoormijnbouw.nl