Woonomgeving

Hieronder staan de veelgestelde vragen over de woonomgeving. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Woonomgeving

Ik heb een klacht over de camera van mijn buren. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het ophangen van een camera is niet verboden. De camera mag in principe alleen op het eigen erf en/of voordeur gericht zijn ter beveiliging van de eigendommen van uw buren. U vindt hier meer informatie. Denkt u dat uw buren zich niet aan de regels houden? Dan kunt u de volgende stappen ondernemen: De eerste stap is om uw buren aan te spreken. Misschien is het probleem in overleg eenvoudig op te lossen. Komt u er samen met uw buren niet uit? Dan kunt u dit bij ons melden via het contactformulier. Of anders de wijkagent vragen te bemiddelen. Wanneer het probleem blijft bestaan kunt u er voor kiezen om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kunt u hier doen. Tot slot kunt u naar de rechter gaan. U kunt eventueel voor advies en ondersteuning terecht bij het Juridisch Loket bij u in de buurt.

Waar kan ik mijn scootmobiel plaatsen?

Algemeen

Dat ligt aan de situatie van uw woning. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.

Mag ik een camera ophangen bij mijn huis?

Algemeen

U mag een camera, zoals een videodeurbel, ophangen bij uw huis zolang deze de bezittingen van uw buurtgenoten en/of de openbare weg niet of zo min mogelijk filmt. Filmt uw camera ook de bezittingen van uw buurtgenoten of de openbare weg? Dan is de kans groot dat deze ook andere personen filmt. Zoals uw buren of voorbijgangers. En dat maakt een grote inbreuk op hun privacy.

Zo min mogelijk privacy schenden
U moet dus altijd uw best doen om bij het ophangen van een camera zo min mogelijk de privacy van anderen te schenden. Bijvoorbeeld door de gezichten van voorbijgangers in de openbare ruimte te blurren. Of door de beelden kort te bewaren.

Informatieplicht
U moet mensen die op uw terrein komen ook informeren dat zij worden gefilmd. Een voorbeeld: heeft u een videodeurbel? Zorg er dan voor dat mensen die bij u aan willen bellen weten dat zij worden gefilmd. Zodat zij er zelf voor kunnen kiezen om niet aan te bellen als zij liever niet gefilmd willen worden.

Uitzonderingen
Alleen in bijzondere gevallen mag u een camera doelbewust richten op het terrein van uw buren of de openbare ruimte. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van serieuze veiligheidsproblemen waarbij het gebruik van een camera noodzakelijk en onvermijdelijk is. In dat geval kan er sprake zijn van een gerechtvaardigd belang.

Wat betekent leefbaarheid?

Algemeen

Leefbaarheid gaat over hoe aantrekkelijk en/of geschikt een buurt, wijk, dorp of ander gebied is om in te wonen of werken. Het begrip kent vele omschrijvingen en is dan ook een containerbegrip. Dat komt ook omdat leefbaarheid vaak met gevoel of mening te maken heeft. Wat voor de één leefbaar is, is dat voor de ander totaal niet.

Wat doen jullie aan leefbaarheid in mijn buurt?

Algemeen

Onze vakmannen groenonderhoud letten op het tuinonderhoud van onze huurders. Ze kijken daarnaast naar situaties die van invloed zijn op de leefbaarheid in een buurt. In gezamenlijk overleg met onze huurdersorganisatie (Huurders Advies Groep (HAG)) en de gemeente maken we afspraken over leefbaarheid.

De tuin van een leegstaande woning staat vol met onkruid. Kunnen jullie hier iets aan doen?

Algemeen

We horen graag van u om welke woning het gaat. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.