Tuinonderhoud

Veel mensen willen graag een tuin. Maar als u een tuin heeft, bent u ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Dat is goed voor uw tuin én voor uw omgeving. Natuurlijk wilt u uw tuin eigen maken met bijvoorbeeld mooie planten, een schutting, een tuinhuis of een vijver. We geven u hiervoor de ruimte. Maar er zijn wel een paar spelregels. In uw huurcontract staan deze uitgebreid beschreven. Vooral bij nieuwbouw zijn er nog wel eens uitzonderingen bijvoorbeeld voor het plaatsen van een erfafscheiding. Loop deze eerst even na voordat u aan de slag gaat.

Klussen in de tuin?

Dit zijn onze spelregels

Hieronder staan de veelgestelde vragen over tuinonderhoud. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt vragen of u een tuincontract bij ons kunt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.. Let op, hier zitten wel voorwaarden aan verbonden.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Wij verwachten dat u ervoor zorgt dat uw tuin er netjes onderhouden uit ziet. Dit betekent dat u regelmatig gras maait en onkruid verwijdert, óók tussen tegels. Als u een heg hebt snoeit u deze regelmatig.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.

Ik ga verhuizen. Hoe moet ik mijn tuin achterlaten?

Algemeen

Zorgt u ervoor dat uw tuin er netjes uitziet bij de overdracht. Het gras is gemaaid, onkruid en dode planten zijn weggehaald en bomen en hagen zijn gesnoeid.

Terug in oorspronkelijke staat
Heeft u uw tuin helemaal naar uw smaak ingericht met een vijver, extra bestrating of verlichting? Misschien wil de nieuwe huurder het overnemen. Zo niet, dan brengt u de tuin in oorspronkelijke staat terug: vijver dicht, bestrating en verlichting verwijderd. Ook voorziet u  de grond weer van goede, schone aarde. 

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Algemeen

Onze vakmannen groenonderhoud spreken huurders aan op hun tuinonderhoud, scheefgezakte schuttingen en rommel om de woning.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Kunnen jullie dit voor mij doen?

Algemeen

Ja dat kan. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Overleg hierover met onze opzichter. De opzichter bespreekt met u de voorwaarden. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Maak hiervoor een afspraak met onze opzichter. U bereikt de opzichter via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag ik dat zelf doen?

Algemeen

U mag dit zelf doen, maar vraag bij de gemeente waar u woont naar de voorwaarden voor het kappen van bomen. De gemeente kan aangeven of de boom gekapt mag worden. Daarnaast kunnen zij u vertellen of u een kapvergunning moet aanvragen.

Ik betaal jullie voor het onderhoud van mijn tuin. Ik ben hier niet tevreden over. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.