Tuinonderhoud

Veel mensen willen graag een tuin. Maar als u een tuin heeft, bent u ook verantwoordelijk voor het onderhoud. Dat is goed voor uw tuin én voor uw omgeving. Natuurlijk wilt u uw tuin eigen maken met bijvoorbeeld mooie planten, een schutting, een tuinhuis of een vijver. We geven u hiervoor de ruimte. Maar er zijn wel een paar spelregels. In uw huurcontract staan deze uitgebreid beschreven. Vooral bij nieuwbouw zijn er nog wel eens uitzonderingen bijvoorbeeld voor het plaatsen van een erfafscheiding. Loop deze eerst even na voordat u aan de slag gaat.

Klussen in de tuin?

Dit zijn onze spelregels

Hieronder staan de veelgestelde vragen over tuinonderhoud. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Wij verwachten dat u ervoor zorgt dat uw tuin er netjes onderhouden uit ziet. Dit betekent dat u regelmatig gras maait en onkruid verwijdert, ook tussen tegels. Als u een heg hebt snoeit u deze regelmatig. Deze tips en meer vindt u op onze website, u vindt hier ook een leuke folder waarin u ziet wat we van u verwachten. 

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

U kunt dit melden via het contactformulier.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Algemeen

Onze vakmannen groenonderhoud spreken huurders aan op hun tuinonderhoud, scheefgezakte schuttingen en rommel om de woning.

Het tuinonderhoud van het gezamenlijk groen is slecht. Kan Groninger Huis hier iets aan doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via ons contactformulier.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag ik dat zelf doen?

Algemeen

U mag dit zelf doen, maar vraag bij de gemeente waar u woont naar de voorwaarden voor het kappen van bomen. De gemeente kan aangeven of de boom gekapt mag worden. Daarnaast kunnen zij u vertellen of u een kapvergunning moet aanvragen.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Dat ligt aan de situatie. Voor meer duidelijkheid hierover maakt u een afspraak met onze opzichter. U bereikt de opzichter via het contactformulier.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Kunnen jullie dit voor mij doen?

Algemeen

Dat kan, als u ervoor betaalt. Overleg hierover met onze opzichter. De opzichter bespreekt met u de voorwaarden. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Ik betaal jullie voor het onderhoud van mijn tuin. Ik ben hier niet tevreden over. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Een boom zorgt voor problemen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem contact met ons op via het contactformulier. De opzichter maakt een afspraak met u om de situatie te bekijken.

Ik ben een nieuwe bewoner. Bij het spitten van mijn tuin kom ik puin en/of ander grofvuil tegen. Dit lag onder de grond. Wat moet ik hier mee doen?

Algemeen

Geef dit aan ons door via het contactformulier.

Ik kan zelf mijn snoeiafval niet wegbrengen. Kunnen jullie iets betekenen?

Algemeen

Wist u dat u in het Noorderpark in Hoogezand en het Margrietpark in Sappemeer gratis een bakfiets en tuingereedschap kunt lenen? Handig om al die volle zakken met snoeiafval of grofvuil weg te brengen. Het lenen van gereedschap of de bakfiets kost niks. Maak eenvoudig een afspraak bij onze vrijwilliger Bert Strengers via 06 19 91 27 52.U haalt de spullen op het afgesproken tijdstip bij ons tuingereedschap uitgiftepunt aan de Roggeveenstraat 12.

Waar kan ik tuingereedschap en een bakfiets lenen?

Algemeen

In het Noorderpark in Hoogezand en het Margrietpark in Sappemeer kunt u gratis tuingereedschap en een bakfiets lenen. Handig om al die volle zakken met snoeiafval of grofvuil weg te brengen. Het lenen van gereedschap of de bakfiets kost niks. Maak eenvoudig een afspraak bij onze vrijwilliger Bert Strengers via 06 19 91 27 52.U haalt de spullen op het afgesproken tijdstip bij ons tuingereedschap uitgiftepunt aan de Roggeveenstraat 12.