Huur opzeggen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huur opzeggen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik heb een verhuurdersverklaring nodig. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

De woningzoekende die de woning aangeboden krijgt neemt contact met u op voor het bekijken van de woning. Dan kunt u samen afspraken maken over overname. Een nieuwe huurder is niet verplicht om spullen over te nemen.

Ontvang ik een vergoeding voor de woningverandering die ik zelf heb aangebracht als ik ga verhuizen?

Algemeen

U kunt alleen een vergoeding voor een zelf aangebrachte verandering vragen als u vooraf van ons toestemming hebt gekregen voor de verandering. Is dit het geval dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • de nieuwe huurder neemt de verandering (en daarmee ook de verantwoordelijkheid voor de verandering) over van u. U regelt een eventuele vergoeding met de nieuwe huurder
  • Groninger Huis neemt de verandering van u over. Een eventuele vergoeding is afhankelijk van verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld hoe oud de verandering is en of u de aankoopbonnen heeft bewaard. U hoeft de woning niet in originele staat te brengen.
  • zowel de nieuwe huurder als Groninger Huis nemen de verandering niet over. U moet de verandering ongedaan maken en zorgen dat de woning er uit ziet zoals u de woning hebt gehuurd.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De opzegtermijn is een maand. U mag op elke dag opzeggen. Zorg er wel voor dat de einddatum niet in een weekend of op een feestdag valt.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de eerste inspectie wordt de woning op onze website gezet ikzoekeengroningerhuis. Woningzoekenden hebben een week de tijd om te reageren. Na die week bieden wij de woning aan de mogelijke nieuwe huurder aan.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

Nee, dit is niet mogelijk.