Huur opzeggen bij overlijden

Allereerst wensen wij u veel sterkte met het verlies van uw dierbare. Hieronder staan de veelgestelde vragen over huur opzeggen bij overlijden. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Huur opzeggen bij overlijden

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Allereerst condoleren wij u met uw verlies. U zegt de huur schriftelijk op en stuurt ons een kopie van de overlijdingsakte als bijlage. De opzegtermijn is een maand. U mag op elke dag opzeggen. Zorg er wel voor dat de einddatum niet in een weekend of op een feestdag valt. Klik hier om de huur op te zeggen..

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

Wij hebben een schriftelijke opzegging en een kopie van de overlijdensakte nodig. U kunt dit versturen via het contactformulier.

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

In de eerste plaats gecondoleerd met het overlijden van uw partner. We passen graag de huurovereenkomst voor u aan. Zo zorgt u ervoor dat het huurcontract op de juiste naam staat. Hiervoor hebben we de overlijdensakte nodig. U kunt het doorgeven via het formulier huurcontract wijzigen of via het contactformulier.