Huur opzeggen bij overlijden

Allereerst wensen wij u veel sterkte met het verlies van uw dierbare. Hieronder staan de veelgestelde vragen over huur opzeggen bij overlijden. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Huur opzeggen bij overlijden

Ik heb de huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

De woningzoekende die de woning aangeboden krijgt neemt contact met u op voor het bekijken van de woning. Dan kunt u samen afspraken maken over overname. Een nieuwe huurder is niet verplicht om spullen over te nemen. Bij de bevestiging van de opzegging hebt u een overname formulier gekregen. Op dat formulier schrijft u de spullen die de nieuwe huurder van u overneemt. Zowel u als de nieuwe huurder ondertekenen het formulier.

Mijn partner is overleden. We waren getrouwd of hadden een geregistreerd partnerschap. Ik blijf in de woning wonen. Moet ik dit doorgeven aan jullie?

Algemeen

In de eerste plaats gecondoleerd met het overlijden van uw partner. We passen graag de huurovereenkomst voor u aan. Zo zorgt u ervoor dat het huurcontract op de juiste naam staat. Hiervoor hebben we de overlijdensakte nodig. U kunt het doorgeven via het formulier huurcontract wijzigen of via het contactformulier.

Ik wil de huur opzeggen omdat de huurder is overleden. Hoe regel ik dat?

Algemeen

Allereerst condoleren wij u met uw verlies. U zegt de huur schriftelijk op en stuurt ons een kopie van de overlijdingsakte als bijlage. De opzegtermijn is een maand. U mag op elke dag opzeggen. Zorg er wel voor dat de einddatum niet in een weekend of op een feestdag valt. Klik hier om de huur op te zeggen..

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik de huur opzeg namens een overleden huurder?

Algemeen

Wij hebben een schriftelijke opzegging en een kopie van de overlijdensakte nodig. U kunt dit versturen via het contactformulier.  

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer wordt de woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de eerste inspecite wordt de woning gepubliceerd op onze website. Woningzoekenden hebben een week de tijd om te reageren. Na afloop van de reactietermijn bieden wij de woning aan, aan een mogelijke nieuwe huurder.

Mijn partner is overleden. We waren niet getrouwd of hadden geen geregistreerd partnerschap. Ik wil in de woning blijven wonen. Mag dat?

Algemeen

Gecondoleerd met uw verlies. Staat u samen op het huurcontract? Of kunt u aantonen dat u langer dan 2 jaar in de woning woont? Dan mag u in de woning blijven wonen. U kunt dit aantonen door een uittreksel Basis Registratie Personen (BRP) van de gemeente bij ons aan te leveren. U kunt het doorgeven via het formulier huurcontract wijzigen of via het contactformulier.