Huur betalen

Hieronder staan de veelgestelde vragen over huur betalen. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Huur betalen

Op welke manier kan ik de huur betalen?

Algemeen

Wij adviseren u de huur te betalen via automatische incasso
Dit is erg gemakkelijk en heeft verschillende voordelen voor u. Welke dit zijn leest u hieronder.

  • U regelt eenmalig de automatische incasso en hoeft niet meer om te kijken naar het betalen van de huur; 
  • U loopt geen huurachterstand op omdat wij zorgen dat het juiste huurbedrag op tijd naar ons wordt overgemaakt. U zorgt er alleen voor dat er voldoende saldo op uw betaalrekening staat;
  • Alleen met een automatische incasso heeft u de mogelijkheid om per de 1e óf de 5e dag van de lopende maand te betalen. Bij andere betaalmethodes moet u vóór de 1e dag van de maand betalen.

Betalen via AcceptEmail
U kunt er ook voor kiezen om op uw e-mailadres een AcceptEmail te ontvangen. Dit is een digitale acceptgirokaart. In de AcceptEmail klikt u door naar iDEAL en zo betaalt u veilig en online de huur. Als wij geen e-mailadres van u hebben, ontvangt u de berichten over uw huurbetaling per post.

Betalen via (periodieke) overschrijving
Een overschrijving regelt u zelf bij een filiaal van uw bank of via internetbankieren. Hierbij maakt u elke maand uw huur aan ons over. U krijgt dus geen bericht van ons over de huurbetaling. De huur is vooruit verschuldigd en moet op de 1e dag van de maand overgeboekt worden. Zorg ervoor dat de omschrijving van uw betaling begint met uw huurdersnummer. Het bankrekeningnummer dat u gebruikt voor de overboeking is: NL64 RABO 0357 7461 55 ten name van Groninger Huis.

Wilt u overleggen over uw huurbetaling? Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.

Word ik bij een huurachterstand ook aangemeld bij hulpverlenende instanties?

Algemeen

Ja. Wij zijn sinds 1 januari 2021 wettelijk verplicht om een huurachterstand van een huurder te melden bij de hulpverlenende instanties van de gemeente.  

Wanneer moet ik mijn huur betalen?

Algemeen

De eerste verhuurnota betaalt u bij het tekenen van de huurovereenkomst. Daarna betaalt u de huur door middel van een automatische incasso op de eerste dag van de maand.

Ontvang ik elke maand een rekening voor het betalen van de huur?

Algemeen

Wij versturen sinds 1 juni 2021 geen acceptgirokaarten meer. Als u ons niet gemachtigd heeft om de huur automatisch te incasseren ontvangt u van ons elke maand een AcceptEmail. De AcceptEmail is een digitale acceptgirokaart waarmee u de huur kunt betalen. Als wij geen e-mailadres van u hebben, ontvangt u berichten over uw huurbetaling per post. U krijgt geen brief van ons over uw huurbetaling als u de huur maandelijks zelf naar ons over maakt. 

De huurprijs van het huis van de buren is lager dan die van mijn woning. Hoe kan dat?

Algemeen

Dat kan te maken hebben met verschillende dingen. De buren wonen al heel lang in de woning. Als zij gaan verhuizen wordt voor die woning een nieuwe huurprijs bepaald. Uw woning heeft aanpassingen, bijvoorbeeld een vaste trap naar zolder of dubbel glas, die de buren niet hebben. Iedere huurovereenkomst die wij afsluiten, is een individuele afspraak tussen huurder en verhuurder. De huurprijs is daarin vastgelegd. Het heeft geen zin om te vergelijken met andere huurders. De regels en wetten wijzigen vaak.

Ik heb teveel huur betaald. Hoe kan ik dit terug krijgen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.

Mag ik mijn huur na de eerste van de maand overmaken?

Algemeen

In uw huurovereenkomst is bepaald dat de huur vooraf betaald moet zijn. Wij vinden het goed dat de huur uiterlijk de 5e van de maand op onze rekening staat. Lukt dit niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar (0598) 45 14 82.

Mag ik mijn huur meerdere maanden vooruit betalen?

Algemeen

Ja, dat mag. Laat u het ons wel weten? Anders boeken wij de extra betaling terug naar uw rekening.

Kan ik mijn huur bij jullie op kantoor betalen?

Algemeen

Ja, u kunt uw huur bij ons op kantoor betalen. U kunt bij ons alleen pinnen. De huur kunt u dus niet contact betalen. Ons kantoor is open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur. Buiten deze tijden kunt u alleen op afspraak langskomen. 

Kan ik mijn huur contant betalen?

Algemeen

Nee het is niet mogelijk om de huur contant te betalen. U kunt bij ons alleen pinnen. Ons kantoor is open van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur. Buiten deze tijden kunt u alleen op afspraak langskomen.