De VoorzieningenWijzer

Besparen met de VoorzieningenWijzer

Zorgverzekering, energiekosten, wel of geen toeslagen... Best lastige dingen. Dat ze geld kosten, is zeker. Maar soms betaalt u te veel. Of blijkt dat u tóch wel die ene toeslag kunt krijgen. De VoorzieningenWijzer helpt u hiermee.

Wat is de VoorzieningenWijzer?

Groninger Huis werkt in de gemeenten Midden-Groningen en Oldambt samen met De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een programma waarmee Groninger Huis en andere woningcorporaties, gemeenten en welzijnsorganisaties mensen helpen om geld te besparen op de maandelijkse lasten. Bijvoorbeeld omdat mensen recht hebben op bepaalde subsidies, toeslagen of gemeentelijke regelingen. Of door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering of energieleverancier.

Hoe werkt de VoorzieningenWijzer?

In een persoonlijk gesprek laten de medewerkers van De VoorzieningenWijzer met dit programma zien waar u geld kunt besparen. En welke regelingen u kunt gebruiken. Tijdens deze afspraak neemt de medewerker van de Voorzieningenwijzer o.a. de volgende vragen met u door:

  • Maakt u gebruik van alle minimaregelingen van de gemeente?
  • Maakt u gebruik van alle toeslagen van de Rijksoverheid?
  • Krijgt u geld terug als u de aangifte Inkomstenbelasting doet?
  • Kunt u overstappen naar een goedkopere energieleverancier?
  • Is het verstandig om over te stappen naar een andere zorgverzekering?

Als u dat wilt, kan de medewerker deze zaken ook direct voor u regelen.

Gratis en vertrouwelijk

Het adviesgesprek met de VoorzieningenWijzer is gratis. Groninger Huis en de VoorzieningenWijzer willen mensen graag helpen om te zorgen dat zij krijgen waar ze recht op hebben. Groninger Huis verhuurt veel woningen aan mensen met lagere inkomens. Wij willen juist deze mensen helpen om naast de vaste lasten, ook geld over te houden voor de leuke dingen in het leven.

Alles wat met u wordt besproken, blijft tussen u en de mensen van de VoorzieningenWijzer

Hoe maak ik een afspraak?

Als u bij ons hebt aangegeven interesse te hebben in een gratis advies over uw geldzaken, dan belt een medewerker van de welzijnsorganisatie uit uw gemeente of van de VoorzieningenWijzer u op om een afspraak met u te maken.

Gemeente Midden-Groningen
De voorzieningenwijzer gemeente Midden-Groningen

Gemeente Oldambt
De voorzieningenwijzer gemeente Oldambt

Gemeente Eemsdelta
De voorzieningenwijzer gemeente Eemsdelta