Hoogezand-Sappemeer

Afbeeldingsresultaat voor wapen hoogezand-sappemeer

 

De huidige gemeente Hoogezand-Sappemeer maakte oorspronkelijk deel uit van het gebied ‘het Gorecht’ dat bestuurd werd door de stad Groningen. De dorpen Westerbroek en Kropswolde waren destijds al Kerspelen (parochies) in ‘het Gorecht’, de rest van de huidige gemeente bestond uit woeste gronden.

In de 17e eeuw werd begonnen met de ontginning van de veengronden. Tijdens deze ontginning ontstonden de dorpen (en gemeenten) Hoogezand en Sappemeer. Sappemeer was daarbij aanvankelijk de belangrijkste plaats, maar het werd later overvleugeld door Hoogezand. Per 1 april 1949 is door het samengaan van beide gemeenten de gemeente Hoogezand-Sappemeer ontstaan.

De totale gemeente Hoogezand-Sappemeer telt ca. 34500 inwoners. Woonstichting Groninger Huis verhuurt ca. 1650 woningen in Hoogezand-Sappemeer. Naast een ruim aanbod van voorzieningen zijn er scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs aanwezig. Er zijn veel mogelijkheden voor sport en recreatie. Voor meer informatie over onderwijs en recreatie voorzieningen verwijzen wij u naar de website van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, http://www.hoogezand-sappemeer.nl/.