Harkenrothstraat, Appingedam

Harkenrothstraat, Appingedam

Aan de Harkenrothstraat in Appingedam maken de in april 2021 gesloopte appartementen plaats voor dertig toekomstbestendige appartementen. Samen met de huurders is gekozen voor het ontwerp van Adema Architecten uit Groningen. Naar verwachting zijn de appartementen in oktober 2022 klaar.

Aardbevingsbestendig en duurzaam

In Appingedam wordt de komende jaren op grote schaal gewerkt aan het aardbevingsbestendig en toekomstbestendig maken van woningen. Zo ook aan de Harkenrothstraat. In oktober 2021 start aannemer Paas B.V. met de bouw van dertig appartementen. De woningen zijn verdeeld over drie bouwlagen en geschikt voor zowel een- als tweepersoonshuishoudens als gezinnen. Elk appartement is voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

Zeventien appartementen worden verhuurd aan voormalige bewoners van het gesloopte complex, die nu tijdelijk ergens anders wonen. Huurders van Groninger Huis die in het aardbevingstraject zitten, krijgen voorrang op de toewijzing. De overige dertien appartementen worden regulier verhuurd.

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Ik wil graag in een nieuwbouwwoning van jullie wonen. Hoe geef ik dit door?

Algemeen

Om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning moet u bij ons ingeschreven staan als woningzoekende. Als  nieuwbouwwoningen in de verhuur komen kunt u op het woningaanbod reageren via onze website. Degene die het langst staat ingeschreven komt als eerste in aanmerking voor de woning.

Waar bouwen jullie nieuwe woningen?

Algemeen

Meer informatie over onze projecten en waar wij nieuwe woningen bouwen, kunt u vinden op de projectenpagina van onze website. 

Ik ga een nieuwbouwwoning huren en ik wil graag zelf een nieuwe keuken plaatsen. Mag dat?

Algemeen

We leveren onze nieuwbouwwoningen altijd op met een standaardkeuken. Wilt u een andere keuken plaatsen? Dan heeft u toestemming van ons nodig. Kijk op uw Mijn Groninger Huis account om een aanvraag te doen. U kunt ons ook bellen via 0598-451482, keuze 4 of een e-mail sturen naar info@groningerhuis.nl.

Ik heb overlast van woningen die jullie aan het bouwen zijn. Waar kan ik terecht?

Algemeen

U kunt telefonisch contact opnemen met onze opzichter via 0598-451482, keuze 4. Of u stuurt een e-mail naar info@groningerhuis.nl.

Kan ik bezwaar indienen tegen nieuwbouwplannen?

Algemeen

U kunt uw bezwaar tegen nieuwbouwplannen indienen bij de gemeente. Als er een omgevingsvergunning voor een nieuwbouwplan is verleend, heeft u 6 weken de tijd om een bezwaar in te dienen.