Warm en zonnig aanbod

Hieronder staan de veelgestelde vragen over het "warm en zonnig" aanbod. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsbovenin, of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Warm en zonnig aanbod

Wat is het ‘warm en zonnig’ aanbod?

Algemeen

De komende jaren doen we steeds meer huurders een ‘warm en zonnig’ aanbod. Meedoen is vrijblijvend. Als huurder krijgt u de keuze om tegen een kleine huurverhoging van ca. 25 euro een aantal energiebesparende maatregelen aan uw woning te laten uitvoeren, zoals:

  • Dak- of zolderisolatie
  • HR++ glas
  • Spouwmuurisolatie
  • Bodemisolatie
  • Zonnepanelen (8 of 9 stuks)

U bespaart met deze maatregelen niet alleen flink op uw energierekening, maar u woont ook een stuk comfortabeler.

Ben ik met het ‘wam en zonnig’ aanbod niet duurder uit?

Algemeen

Om de maatregelen te kunnen uitvoeren, vragen we een kleine maandelijkse bijdrage van u als huurder. Dit is ongeveer 25 euro per maand. Wat u daarmee bespaart op uw energierekening is vele malen hoger dan de investering die u maandelijks doet. En u woont een stuk comfortabeler.

Welke woningen komen in aanmerking voor het ‘warm en zonnig’ aanbod?

Algemeen

Oudere en slecht geïsoleerde woningen met een laag energielabel zijn als eerst aan de beurt.

Ik heb interesse in het ‘warm en zonnig’ aanbod. Kan ik me ergens aanmelden?

Algemeen

Helaas, we nemen zelf contact met u op als uw woning in aanmerking komt. Oudere en slecht geïsoleerde woningen met een laag energielabel komen als eerste in aanmerking.

Ik heb eerder het ‘warm en zonnig’ aanbod afgeslagen, maar zou hier nu toch graag gebruik van maken. Kan dit?

Algemeen

Helaas kunnen we niet ingaan op dit soort aanvragen. De kosten voor het verduurzamen van één woning zijn veel hoger dan wanneer we dat voor een hele straat of appartementencomplex uitvoeren. Het zou wel kunnen dat u in de toekomst nog een keer een aanbod voor ons krijgt. U kunt dan alsnog akkoord gaan.

Ik heb een huurverhoging door woningverbetering? Hoe werkt dat?

Algemeen

De huur kan verhoogd worden als wij verbeteringen aanbrengen in uw woning. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het plaatsen van dubbel glas of het centrale verwarming. De woning krijgt meer punten waardoor de huurprijs stijgt. Vaak levert zo'n verbetering een energiebesparing op. U wordt altijd vooraf door ons op de hoogte gebracht.