Aangepaste woning (Wmo)

Heeft u een beperking of gezondheidsproblemen? Maar wilt u wel graag in uw eigen woning blijven wonen? Misschien zijn er dan hulpmiddelen of aanpassingen in uw woning nodig. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de Wmo. Dit is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het doel van de Wmo is dat iedereen mee kan blijven doen aan de maatschappij en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen.

Hulpmiddelen nodig?
De Wmo is er voor mensen met een beperking en daarom speciale voorzieningen nodig hebben. Zij kunnen bij de gemeente een aanvraag doen voor ondersteuning. Dit kunnen hulpmiddelen zoals een rolstoel of scootmobiel zijn. Maar het kan ook gaan om een woningaanpassing. Bijvoorbeeld een verhoogd toilet of een traplift. Ook als u moet verhuizen naar een aangepaste woning, kunt u voor hulp terecht bij de gemeente.

Eigen bijdrage
De Wmo kijkt wel eerst naar uw eigen (financiële) mogelijkheden. Het kan ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar uw inkomen en de hoogte van de investering.

Veel gevraagd over Aangepaste woning (Wmo)

Verhuren jullie aangepaste woningen?

Algemeen

Ja, wij verhuren aangepaste huurwoningen. Een aangepaste woning wordt toegewezen in overleg met de afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) van de gemeente. Per gemeente kunnen de afspraken verschillen. Neem daarom contact op met de gemeente waar u woont.

Gemeente Midden-Groningen
www.midden-groningen.nl

Gemeente Oldambt
www.gemeente-oldambt.nl

Gemeente Eemsdelta

Hoe kan ik reageren op een aangepaste woning?

Algemeen

Een aangepaste woning wordt toegewezen in overleg met de afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) van de gemeente. Per gemeente kunnen de afspraken verschillen. Neem daarom contact op met de gemeente waar u woont.

Gemeente Midden-Groningen
www.midden-groningen.nl

Gemeente Oldambt
www.gemeente-oldambt.nl

Gemeente Eemsdelta
www.eemsdelta.nl