Urgentie

Hieronder staan de veelgestelde vragen over urgentie. Niet gevonden wat u zocht? Probeer het dan via de zoekfunctie rechtsboven of stel uw vraag via het contactformulier.

Veel gevraagd over Urgentie

Ik ben met spoed op zoek naar een woning. Werken jullie met urgentie?

Algemeen

Nee, Groninger Huis heeft geen urgentieregeling. De redenen hiervoor zijn:

  • Er komen meer verzoeken voor urgentie bij ons binnen dan dat er woningen opgezegd worden. Als we aan alle urgentieverzoeken voldoen komen 'gewone' woningzoekenden niet meer in aanmerking voor een woning;
  • Wij kunnen niet bepalen wie het meest urgent is;
  • Onze gemiddelde wachttijd is in verhouding kort, ongeveer 1,5 á 2 jaar. De wachttijd voor een huurwoning verschilt per gemeente en type woning. In Appingedam en Hoogezand-Sappemeer liggen de wachttijden hoger dan in bijvoorbeeld Wagenborgen of Termunterzijl. In Hoogezand-Sappemeer is het heel erg afhankelijk van het soort woning hoe lang de wachttijd is. Voor een ééngezinswoning is de wachttijd enkele jaren, terwijl de wachttijd voor een appartement vaak een stuk korter is.

Er is één uitzondering. Als u in een sloopwoning van Groninger Huis woont, en hier een officiële brief over hebt gekregen van Groninger Huis, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere woning van Groninger Huis.