Toewijzing en inkomen

Woningtoewijzing, hoe werkt dit?
Elke persoon die ingeschreven staat als woningzoekende, bouwt ‘wachttijd’ op. Nadat u uw inschrijving heeft voltooid begint u gelijk met opbouwen.  Voor sommige woningen zijn meer belangstellenden dan voor andere woningen. De woningzoekende die het langst staat ingeschreven komt dan als eerst in aanmerking voor de woning.

Wachttijd voor een woning
Gemiddeld is de wachttijd voor een huurwoning 4 maanden, deze wachttijd verschilt echter per gemeente. In de gemeente Appingedam ligt de wachttijd hoger, hier krijgt iemand gemiddeld binnen 6 tot 7 maanden een woning. In Hoogezand-Sappemeer is het zeer woningafhankelijk hoe lang de wachttijd is. Voor een ééngezinswoning is de wachttijd enkele jaren terwijl een appartement vaak binnen 2 tot 4 maanden kan worden betrokken.

Direct te huur zonder inschrijving

Groninger Huis biedt ook een aantal huurwoningen aan waarvoor u niet ingeschreven hoeft te staan. Deze woningen kunt u vinden op de pagina ‘Direct te huur’. Bij deze woningen geldt de regel: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Uiteraard gelden hier ook de inkomens- en andere voorwaarden.

De toewijzing van onze woningen

Het woningaanbod staat van donderdag tot en met woensdag op de website. U heeft dus een week de tijd om te reageren. Daarna selecteren wij alle reacties per woning. De foute reacties (als niet aan de voorwaarden is voldaan) tellen niet mee. Als u de woningzoekende met de meeste punten bent, staat u op de eerste plaats en krijgt u telefonisch bericht (als wij u telefonisch niet kunnen bereiken, ontvangt u schriftelijk of via e-mail bericht).

Let op! Het is mogelijk dat u op het moment van reageren op de eerste plaats staat, dit is slechts een momentopname. De rangorde van de reacties kan tot sluitingstijd van het woningaanbod veranderen.

Tijdens het gesprek over de toewijzing van de woning ontvangt u ook het telefoonnummer van de huidige huurder. U kunt dan zelf een afspraak maken om de woning te bezichtigen. Daarnaast sturen wij u een aanbiedingsbrief. Deze brief kunt u meenemen als u de woning gaat bezichtigen. Zo is het voor de huidige huurder duidelijk dat u de kandidaat-huurder bent.

Als u de woning accepteert, horen wij dat graag zo snel mogelijk. Dan maken wij zo snel mogelijk een afspraak voor de definitieve woningtoewijzing. Uitgebreidere informatie vindt u in de brochure "Zoek zelf uw eigen Groninger Huis"